شناسایی انواع یونجه
مشاور پرورش شترمرغ
یونجه همدانی:
مشخصه بارز این رقم رشد و نمو در مناطق سرد و مقاومت زیاد به سرمای زمستان است. یونجه همدانی نسبت به یونجهرنجر که در گذشته برای کشت در مناطق سردسیر توصیه میشد، مزایای زیادی دارد. یونجه همدانی دارای ساقههای بلند خشبی با شاخ و برگ نسبتاً کم میباشد و ارتفاع بوتههابه طور متوسط تا 85 سانتیمتر است. یونجه همدانی نیاز فراوانی به آب دارد. هر 10-8 روز بایستی آبیاری شود. حداکثر عملکرد این رقم در زمان ظاهرشدن گلها است.
مشاور تخصصی پرورش شترمرغ
یونجه یزدی:
مشخصه بارز یونجه یزدی کیفیت و عملکرد بالاست. این رقم خاص مناطق معتدله است که البته میتوان در مناطق نسبتاً گرم و خشک نیز کاشت نمود. ارتفاع بوته 60-50 سانتیمتر ولی دارای شاخ و برگ نسبتاً زیاد و برگهای بزرگتر است.
یونجه یزدی سالانه تا هفت چین تولید مینماید؛ به همین خاطر به یونجه هفتچینی نیز معروف است.
ارتفاع بوته بین 100 تا 110 سانتیمتر است. برگها پهن و بزرگ بوده، مقاومت آن در برابر گرما بیش از سایر ارقام ایرانی است و تا دمای حدود 50 درجه سانتیگراد را به خوبی تحمل میکند ولی در سرمای 50- درجه سانتیگراد از بین میرود. نیاز آبی و غذایی بالایی دارد و در شرایط خوب زراعی تا 20 تُن علوفه خشک میتوان تولید کرد و در یک سال زراعی بین 17 تا 18 چین از آن را میتوان برداشت کرد.
آموزش پرورش شترمرغ
یونجه مائوبا:
منشأ آن آمریکاست. در اصل از تلاقی یونجههای آمریکایی و آفریقایی به وجود آمده و در حقیقت از یونجهای به نام آفریکن African حاصل شده است. این یونجه در برابر گرما و خشکی بسیار مقاوم میباشد. تعداد برگهای آن نسبتاً زیاد و پرمحصول است ولی در برابر سرما حساس و ضعیف است. این یونجه برای مناطق گرم کشور مناسب است
یونجه درختی:
حدود 27 سال پیش وارد ایران شده است. تعداد زیادی شاخ و برگ دارد. نسبت به خشکی مقاوم است و برای مناطق بادخیر کشور مناسب است
پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه
مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران
Dr Zamani PHD TMU Iran
akbarzamani.ir
09132098516