قیچی کردن پر
مشاور پرورش شترمرغ
چیدن پرها :
موضوع چیدن پرها فقط برای کامل کردن بحث در اینجا شرح داده می شود ، هرچند در اروپا و آمریکا این عمل به سختی انجام گرفته و تقاضا برای پرها کم می باشد.
در آفریقا اولین پرچینی در شترمرغ های جوان 16 ماهه صورت می گیرد. سه روش متفاوت برای پرچینی وجود دارد:
قیچی کردن پر:
پرها در 2 سانتی متری از پوست چیده می شوند .
بیشتر پرهای سفید روی بالها و دم به این روش قیچی می گردد. ابزار چینی همان قیچی گل چینی می باشد.
هدف اصلی از این روش ، چیدن پرها در زمانی است که پرها به ارزش نهایی خود رسیده اند
و همچنین راهی برای رشد یکسان پرهای شترمرغ است .
در شش ماهگی پرها به طور کامل رشد کرده ، اما هنوز فرسوده نشده اند و لذا حداکثر ارزش تجاری را دارند.
در این مرحله ساقه پرها هنوز زنده بوده و خون در آنها جریان دارد.
بریدن این ساقه ها ایجاد درد و خونریزی نموده و حتی ممکن است موجب مرگ پرنده گردد.
مشاور تخصصی پرورش شترمرغ
کشیدن ساقه پر :
کشیده ساقه رسیده پر بوسیله انبردست است.
ساقه هنگامی رسیده است که پوشش بیرونی پوست را فراگرفته باشد.
باقیمانده ساقه ، دو ماه بعد از قیچی کردن ، برای کشیدن آماده است.
در صورت وجود نقطه های قرمز بر نوک ساقه ، پر هنوز کاملا نرسیده و کشیدن پر بایستی یک هفته با تاخیر انجام گیرد .
استفاده از وازلین بعد از کشیدن پر ، برای پوست مفید بوده و رشد پرهای جدید کمک می نماید.
در مقایسه با سایر روش های پرچینی در این روش امکان شروع رشد پرهای جدید فراهم بوده و لذا زمان پرچینی بعدی معلوم می باشد.
دکتر اکبر زمانی
پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ
مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه
مزرعه دار 15 ساله حرفه ای تحقیقاتی شترمرغ
مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران
Dr Zamani PHD TMU PS
OSTRICH
akbarzamani.ir
09132098516