آموزش|پرورش|شترمرغ|جوجه کشی|مشاوره|راه اندازی|جیره نویسی|دستگاه جوجه کشی

سابقه 15 ساله پرورش موفق و حرفه ای شترمرغ،دکتری تخصصی پرورش شترمرغ، پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ، ارزیابی شترمرغ مولد و پیش مولد، اکبر زمانی ،مدرس جوجه کشی و پرورش شترمرغ دانشگاه جامع علمی کاربردی،09132098516

آموزش|پرورش|شترمرغ|جوجه کشی|مشاوره|راه اندازی|جیره نویسی|دستگاه جوجه کشی

سابقه 15 ساله پرورش موفق و حرفه ای شترمرغ،دکتری تخصصی پرورش شترمرغ، پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ، ارزیابی شترمرغ مولد و پیش مولد، اکبر زمانی ،مدرس جوجه کشی و پرورش شترمرغ دانشگاه جامع علمی کاربردی،09132098516

آموزش کاربردی و عملی جوجه کشی و پرورش شترمرغ ،کلاس آموزش خصوصی و عمومی در خصوص پرورش شترمرغ ،آموزش مجازی واینترنتی ،ارزیابی شترمرغ مولد و پیش مولد،قیمت نهاده ها و قیمت محصولات ، فارغ التحصیل مقطع دکتری تخصصی ازدانشگاه تربیت مدرس تهران، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی اصفهان دردروس تخصصی جوجه کشی شترمرغ و پرورش شترمرغ
09132098516 ، دارای 15 سال سابقه پرورش شترمرغ و مدیریت مزارع بزرگ پرورش شترمرغ در ایران ، مشاور طرح های شهرک و مجتمع های بزرگ پرورش شتر مرغ در داخل و خارج از کشور، پژوهشگر و مروج ارشد کشوری در صنعت شترمرغ

تغذیه شترمرغ یونجه

پنجشنبه, ۷ فروردين ۱۳۹۹، ۰۷:۰۹ ق.ظ

مشاور پرورش شترمرغ

 

تغذیه شترمرغ 

 تفاوت منابع شیمیایی در یونجه 

در این مطالعه برخی صفات زراعی )ارتفاع بوته و تجمع ماده خشک(، ترکیب شیمیایی )درصد ماده خشک، مواد آلی، پروتئین خام، الیاف و خاکستر خام( و نیز ارزش غذایی یونجه همدانی )به روش (In vivo در چین ها و مراحل مختلف رشد بررسی شد. نمونه برداری در یک مزرعه یونجه سه ساله بر اساس مراحل مختلف رشد )شروع غنچه دهی، غنچه دهی کامل، شروع گلدهی و گلدهی کامل( انجام گرفت و آزمایش ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی پیاده شد. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته در چین های جلوتر بیشتر از چین آخر است. تجمع ماده خشک در چین های دوم و سوم در مراحل رشد معین از نظر آماری تفاوت نشان نداد
اما بین چین های جلوتر و چین آخر، این تفاوت معنی دار بود (P<0.05). درصد پروتئین خام بوته کامل یونجه همراه با پیشرفت مرحله رشد گیاه کاهش یافت ولی این مقدار در هر مرحله معین از رشد، در چین های مختلف تفاوت معنی دار نشان نداد. درصد الیاف خام بوته کامل، برگ و ساقه با پیشرفت مرحله رشد گیاه افزایش یافت، به طوری که مقدار آن در بوته کامل چین دوم از 19.10 درصد در مرحله شروع گلدهی به 27.24 درصد در مرحله گلدهی کامل افزایش یافت. همچنین، درصد الیاف خام ساقه در هر مرحله از رشد گیاه در چین دوم بیشتر از چین های سوم و چهارم بود و اختلاف آن نیز معنی دار شد (P<0.05). درصد خاکستر خام در چین ها و مراحل مختلف رشد گیاه تغییرات قابل توجهی نشان نداد. ضرایب قابلیت هضم کلیه مواد مغذی و ارزش انرژی زایی یونجه )بر حسب کل مواد مغذی قابل هضم( با پیشرفت مرحله رشد گیاه کاهش یافت. به طوری که قابلیت هضم ماده خشک در چین دوم از 63.82 درصد در مرحله شروع غنچه دهی به 60.0 درصد در مرحله گلدهی کامل کاهش یافت. مجموع مواد مغذی قابل هضم یونجه در مرحله شروع غنچه دهی در چین های دوم، سوم و چهارم به ترتیب 0.63، 0.61 و 0.62 کیلوگرم و در مرحله گلدهی کامل در چین های دوم و سوم 0.58 کیلوگرم بود. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده مشخص شد که با پیشرفت مرحله رشد گیاه، مقدار ماده خشک و الیاف خام افزایش و مقدار پروتئین خام و ارزش انرژی زایی آن کاهش می یابد، ولی مقدار و چگونگی روند این کاهش در مراحل مختلف رشد متفاوت است.

آموزش پرورش شترمرغ

 


 چیدن و خشک کردن، اولین مرحله مهم برای اطمینان از علوفه با ارزش بالاست. کیفیت یونجه خشک مستقیما به حفظ برگ ارتباط دارد زیرا برگ ها دارای میزان بالایی پروتئین خام و انرژی بیشتری نسبت به ساقه ها هستند. یونجه در حال رشد حدودا ۸۰ درصد آب دارد. زمانی که گیاه چیده می شود، به تنفس ادامه می دهد تا اینکه میزان آب به حدود ۴۰ درصد کاهش می یابد، در رطوبت ۴۰درصد بعلت ظریف بودن و سطح نسبتاً بزرگ برگ نسبت به کل توده در مقایسه با ساقه، برگها با سرعت بیشتری از ساقه ها خشک می شود. به خاطر ساختمان سلولی و لایه مومی سطح ساقه ها، خشک شدن به آرامی انجام می گیرد. زمانی که ساقه ها به میزان رطوبت مناسبی برای بسته بندی می رسند، برگ ها ممکن است خیلی خشک شده باشند و به آسانی ریزش نمایند.

 

 

پژوهشگر ارشد کشوری در صنعت شترمرغ

مدرس دانشگاه و عضو کمیته علمی دانشگاه

مشاور تلفنی پرورش شترمرغ ایران

Dr Zamani PHD TMU Iran

akbarzamani.ir

09132098516

 

 

 

 

 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی